tirsdag 27. april 2010

All Your Friends are Cunts!

Hei! Psst! Hei, du! Du, ja! Du ser ut som du kan like litt skikkelig musikk. Kanskje du kan like litt tidlig indierock a la Pavement og Pixies? Kanskje ispedd litt punk og 80-talls hardcore, med en klype post-punk til slutt? Ja? Tekster, da, er det viktig for deg? Kanskje ikke, men du har vel ikke noe imot at de i blant viser seg å være ganske morsomme, kjenner jeg din type rett. Jeg tror jeg har noe for deg, kamerat. Importert fra Wales, beste kvalitet. McLusky heter'em.

Her får du gode melodier, gode tekster, bråkete gitar, start/stopp-rytmer og innslag av allsang. De starta med My Pain and Sadness is More Sad and Painful than Yours, som er en ganske upolert affære, prega av at de har et større formidlingsbehov enn -evne. Likevel, låter som "whiteliberalonwhiteliberalaction" kan ikke slå feil. Til andreplata, McLusky Do Dallas, starta de et samarbeid med Steve Albini og skrudde opp både bråket og tempoet et par hakk. Det er nesten som de har forsøkt å presse musikalske ideer til en heltimes langspiller ned til de 14 låtene på 34 minutter som ble resultatet. "Alan is a Cowboy Killer" og "Lightsabre Cocksucking Blues" er favoritter.


Den beste plata deres er nok likevel den siste de lagde, The Difference Between Me and You is That I'm Not on Fire[1]. Tredjeplata er mer kaotisk og fragmentert og beveger seg fra det Pixies-inspirerte uttrykket deres til noe mer i Wire[2]-land. Bare med mye mer bråk. Låter som «She Will Only Bring You Happiness», med historier om invaderende romvesen og kanonsang om tidligere vokalisters seksualforbrytelser fortjener et langt større publikum.


Hvis det faller i smak kan du jo teste ut bandet mesteparten av McLusky gikk videre til å lage, Future of the Left. Samme greia, egentlig. Alt i alt, liker du vellaget og (etter hvert) stramt komponert indierock fra den punkete enden av skalaen er disse kara fra Wales for deg.


1 Ja, titlene, ja. «Your Children Are Waiting for You to Die», hyggelig.


2 Og når vi er inne på Wire, du kjenner vel til bladet Wire? Og TV-serien The Wire? Hvis ikke, "You Should Be Ashamed Sheamus"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar