onsdag 2. desember 2009

Rock anno 2009

Rocken er ikke død. Den vil sikkert aldri dø. Den er bare i en dyp, dyp dal akkurat nå. Mens vi kan velge og vrake i ørten subsjangre av metall (okei, det er ikke direkte overflod av nye albumklassikere innen metal heller, men det virker som det gis ut mer metal enn rock), finne elektro for enhver anledning, og hiphop kommer i alle former og varianter, er det heller lite å meske seg med av klassisk rock/rock'n'roll/hardrock. Jeg brukte deler av dagen på å snakke med folk om hva som har kommet ut av (bra) rock i 2009. På egen hånd klarte jeg bare å komme opp med tre (Mustasch, The Cumshots, Them Crooked Vultures), så fikk jeg tips om et jeg hadde glemt (Wolfmother), og et jeg har hørt diverse snakk om, men ikke fått hørt på selv enda (Gallows).

Er dette de fem kuleste rockeskivene i 2009?

1. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

Spotify | Wimp Klinkende klar førsteplass til supergruppas debutalbum som plutselig var releaseklart i november. Bunnsolid og underholdende fra start til slutt. Forhåpentligvis et album som klarer å heve standarden for hvordan rock skal høres ut nå om dagen, og fører til flere og bedre utgivelser i 2010 og årene framover.

2. Gallows - Grey Britain

Spotify | Wimp Gallows fikk jeg altså ikke hørt på før i dag, men det var absolutt en høydare og en positiv overraskelse. Sikkert det hardeste på denne lista, og mange vil kanskje si at det er mer punk og hardcore mer enn det er rock. De om det. Det er i alle fall verdt opptil flere gjennomlyttinger, og er vel verdt hypen (som var grunnen til at jeg ikke hadde troa på det).

3. The Cumshots - A Life Less Necessary

Spotify | Wimp Gutta i Duplex representerer moderlandet på lista. Hatten av for feiende flott og dyster skrevrock.

4. Mustasch - Mustasch

Spotify | Wimp Svenskefaen-rockerne i Mustasch har (som den trofaste leser vet) fått ny lead-gitarist, og presenterer seg selv som en ny og godt sammensveisa gjeng, klar for nye eventyr. Plata er nok ikke noe jeg vil huske i evig tid — for det er den noe forutsigbar og ensformig — men man vet hva man får, og det funker.

5. Wolfmother - Cosmic Egg

Spotify | Wimp Wolfmother må vel kunne sies å være ledende innen 70-tallsrock på 2000-tallet (skal heller ikke kimse av Bigelf). I mine øre er det kanskje noe ensformig og kjedelig, men det svinger godt, og jeg kommer ikke på noe på plata jeg fikk lyst å spole over / skippe. -- Innspill?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar