tirsdag 13. oktober 2009

Spilleliste: For mykje å draume

Jeg har fått noe influensagreier. Den er ganske mild, så jeg lurer på om det kanskje er årets hype, svineinfluensaen. Øm i muskler og ledd, feber om morgenen (som kjapt drepes med en paracet og en ibux), generelt slapp, og litt merkelig i halsen. Jeg gir den terningkast 5. Det eneste som trekker ned er at jeg har mista lysten til å lage mat, men ikke matlysta. Er derfor sulten uten at jeg gidder gjøre noe med det. Må si at det er litt interessant å kjenne årets mediehype på kroppen, som noen sa på Twitter. I dag våknet jeg med feberfantasier og ødelagte drømmer, og kom til å tenke på sangen Too Much To Dream (Last Night), som var med på en spilleliste jeg satt sammen for et par uker siden. Tenkte derfor jeg kunne lage en bloggpost av lista, som består av psykedelisk rock fra 60- og 70-tallet. Her er den nå i oppusset versjon, med nye låter og mer gjennomtenkt oppbygning. Linker: For mykje å draume i Spotify For mykje å draume i Wimp (mangler 2 låter)

Trackliste

 1. The Electric Prunes - I Had Too Much To Dream (Last Night)
 2. The 13th Floor Elevators - Roller Coaster
 3. (ikke i Wimp)
 4. The Seeds - Pushin' Too Hard
 5. (ikke i Wimp)
 6. Love - My Little Red Book
 7. Iron Butterfly - In-A-Gadda-Da-Vida
 8. Blue Cheer - Summertime Blues
 9. Cream - Dance The Night Away
 10. Jimi Hendrix Experience - Third Stone From the Sun
 11. Jefferson Airplane - White Rabbit
 12. The Doors - Soul Kitchen
 13. Kenny Rogers - Just Dropped In
 14. Syd Barrett - Octopus
 15. Aunt Mary - Jimi, Janis and Brian
 16. Gong - Inner Temple
Disclaimer: Jeg brukte hele dagen på å skrive introduksjonen og lage tracklista, så resten av posten blir i stikkordsform.

1. The Electric Prunes - I Had Too Much To Dream (Last Night)

Obligatorisk åpnerlåt med morgentimenes feberforvillelse i minne. Psykedelisk garagerock fra vestkysten.

2. The 13th Floor Elevators - Roller Coaster

Mer amerikansk garage, nå fra Texas. Burde være et kjent navn for mange.

3. The Seeds - Pushin' Too Hard

Amerikansk vestkystgarage igjen. Litt ensformig, men heldigvis ikke så lang. Følger opp sounden til de to forrige på lista.

4. Love - My Little Red Book

Førstelåta på førsteplata til Love. Beveger oss nå litt bort fra garage. Riff i denne låta var visstnok inspirasjon for Syd Barrett til å skrive Pink Floyds Interstellar Overdrive.

5. Iron Butterfly - In-A-Gadda-Da-Vida

Klassiker. Jeg har hørt at bandet en gang var så blåst på scenen at de ikke visste når de skulle stoppe å spille. De bare fortsatte og fortsatte, og spilte samme låta i over en halvtime.

6. Blue Cheer - Summertime Blues

Blue Cheer har sammen med de foregående på lista hatt stor innflytelse på andre kjent band opp gjennom tida. Dette er en oppfuzza og utpsycha cover av den klassiske 60-talls poprocklåta til en eller annen fyr jeg ikke gidder sjekke hva het nå. For et par timer siden informerte forresten Pitchfork om at frontmannen i Blue Cheer har lagt på røret. Hyllest!

7. Cream - Dance The Night Away

Kræææm. I got a fever, and the prescription is Cream. Lindrende musikk. Setter stor pris på fin vokalprestasjon og utflytende solopartier.

8. Jimi Hendrix Experience - Third Stone From the Sun

Var hardt å velge ut én Jimi-låt. Endte opp med denne, som er en favoritt fra Are You Experienced? når man ikke skal velge de mest klassiske låtene som spilles jevnlig, selv den dag i dag.

9. Jefferson Airplane - White Rabbit

Noen artister/låter er selvskrevne på enkelte lister. Denne er er en av de. Synger historien til Alice in Wonderland.

10. The Doors - Soul Kitchen

Storfan av The Doors og Jim Morrison. Som med Jimi Hendrix var det litt vanskelig å begrense seg til bare én låt. Igjen en personlig favoritt.

11. Kenny Rogers - Just Dropped In

Denne har vel alle hørt før. De første gangene jeg hørte den, kunne jeg ikke helt skjønne at det var Kenny Rogers. Men man skal altså ikke skue hunden på hårene.

12. Syd Barrett - Octopus

Ai ai, Syd Barrett. Primus motor i Pink Floyd til det bikka over for ham i 1968. Får frysninger av å lese om episoden Pink Floyd hadde i studio 7 år senere, hvor de spiller inn sin hyllest til Syd Barrett på Wish You Were Here, og han pluteselig dukker opp i studio.

13. Aunt Mary - Jimi, Janis and Brian

Nå nærmer vi oss slutten. Norske Aunt Mary hyller sine helter, Jimi Hendrix, Janis Joplin og Brian Jones. Aunt Mary spilte forresten sammen igjen på Elm Street i Oslo i sommer, dessverre noen timer for sent til at jeg fikk det med meg, men det var visstnok en forrykende konsert.

14. Gong - Inner Temple

Roer helt ned nå. Gong er kanskje en av de mest utfreaka artistene på denne lista, men denne sangen er kun avslapping. Mon tro om tittelen refererer til Inner Temple i London.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar